NAOKI

change your life, change the world

Self-Lovewit Violet Max Blauw Thea 90 Air Schoenen Bestellen rood Essential zwart Nike grijs nike goedkoop Groen Dames bI7Y6gvfy, Video ·

Vandaag heb ik weer een nieuwe video voor jullie gemaakt (er komt trouwens elke donderdag een video online op Naoki, fyi!). Ik wil het graag hebben over je waarden en mening delen vs. opdringen aan anderen. Ik zie vooral dat laatste namelijk steeds vaker op social media en blogs en vind dit jammer.

Allereerst: er is natuurlijk helemaal niets mis met je eigen mening vormen en deze online delen. Dat doe ik natuurlijk ook op mijn blog en social media kanalen. En af en toe is deze mening voorzien van een kritische noot. Maar ik laat mensen wel in hun waarde. Ik verwacht niet dat iemand mijn mening en waarden over zal nemen en zijn leven net zoals ik gaat inrichten. Dat wil ik helemaal niet: ik wil liever dat je zelf nadenkt, zelf onderzoek doet en zo een leven leeft dat bij jou past.

Helaas zie ik steeds vaker in comments op mijn en andere “groene” blogs dat sommige mensen hun mening niet alleen delen, maar vooral proberen op te dringen aan anderen. Door commentaar te leveren in de vorm van “no offense, maar denk je dat je op deze manier goed bezig bent?” Of “ik geloof in *whatever* en begrijp niet dat jij hier niet ook in gelooft“. Ik vind dit zo jammer! Het lijkt namelijk vooral voor te komen bij artikelen van bloggers die juist al duurzaam, diervriendelijk of bewust bezig zijn.

Bekijk onderstaande video voor voorbeelden en hoe ik hier mee omga:

Ik denk dat het veel effectiever is om jouw mening te delen op een positieve, constructieve of creatieve manier, in plaats van telkens mensen te bekritiseren. Bij mij werkt dit laatste dan ook niet en zorgt ervoor dat ik dit soort mensen negeer. Dat is jammer, want misschien heeft zo iemand juist iets heel waardevols te zeggen, maar de manier waarop ze het zeggen zit ik niet op te wachten.

Ik begrijp heel goed dat als je ergens gepassioneerd over bent, je dit wilt delen met anderen. Maar vertrouw er ook op dat anderen het ook goed proberen te doen en graag hun eigen leven willen leiden. En dat dit leven ingericht wordt met hun eigen waarden, meningen en visies. Dat die niet gelijk staan aan die van jou is niet erg! Mensen zijn vrij om hun eigen waarden te bepalen, dit hoef jij niet voor ze te doen.

Hoe denken jullie over dit onderwerp? Heb je dit weleens ervaren en zo ja, hoe ga je hiermee om?

Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK

Gerelateerd

Paul True Chelsea Schoenen Zwart467986122483 Keuze Boots Green Suède Dames dWEBCxroQe
Dankbaar.

Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK

Comments

 1. No offence hoor, maar ik vindt dit een heel goed onderwerp om over te bloggen :-)

  Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK

  Als ik op blogs andere reacties lees dan probeer ik geen mening te vormen over de persoon, maar probeer altijd informatie er uit te pikken waar ik van kan leren. Ik negeer de reacties die je bedoelt onderhand automatisch en zal de blog van deze personen ook niet snel bezoeken. Dat niet iedereen gelijk is, is maar goed ook. Dat maakt de wereld een stuk mooier en maakt dat we van elkaar kunnen leren.

 2. Ik wist helemaal niet dat je ook video’s maakte! Leuk.

  Dit is wel een onderwerp waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben. Andere achtergrond, zelfde ”probleem”. Ik schrijf nog wel eens over mijn persoonlijke problemen en therapie, omdat ik mensen wil motiveren om ook hulp te vragen als ze met dezelfde problemen rondlopen. Ik heb zelf zo lang gewacht met hulp zoeken, dat ik suïcidaal geworden ben. Het gebeurd echter regelmatig dat er mensen zijn die mijn problemen gaan analyseren. Zich als een therapeut gaan gedragen en mij gaan vertellen wat er met me aan de hand is en wat ik zou moeten doen. Wat ik al zei, ander onderwerp als bij jou, maar het is heel erg vervelend en ook respectloos vind ik. Ik ben nu op het punt gekomen dat ik de reacties uitzet bij de persoonlijke artikelen.

  Wat betreft andere zaken op mijn blog is het wel een angst van me dat ik zelf zo overkom. Dat het lijkt of ik hen dingen wil opdringen of wil uitleggen. Zeker als ik over maatschappelijke kwesties schrijf zoals het kinderpardon, dan wil ik nog wel eens iets te fanatiek uit de hoek komen. HighSlim SleazyDames Populair Jeans Herrlicher Touch Fit Y6Iv7gymbf

  Al doende leert men, ik leer ook weer van jouw video, dus top. Dank je wel!

  • Dat klinkt inderdaad als mega respectloos, ik zou daar helemaal gek van worden! Erg vervelend dat mensen zich zo gedragen op jouw blog. Ik snap dan ook heel goed dat je de reacties bij bepaalde artikelen uitzet. Maar ik weet ook zeker dat je met je artikelen mensen helpt, dus blijf er vooral over doorschrijven!

  • Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK
 3. Wat een fijne video! Ik deel je mening compleet. Een vriendin van mij heeft bijvoorbeeld heel veel veganistische vrienden, en toen ik op haar verjaardag kwam, was letterlijk de eerste vraag: “Ben jij ook veganist?” Al voordat ze zich voorgesteld hadden! Dat voelde een beetje als een aanval. Maar daar tgenover staat de blog van Selma (kmkmmr.nl), die ontzettend logisch en begrijpelijk vertelt waarom zij veganist is en hoe zij tot bepaalde gedachtegangen is gekomen. Dat vind ik heel inspirerend om te lezen, terwijl ik zelf wel vlees eet.

 4. Iedereen heeft volgens mij recht op zijn/haar eigen mening en ik geloof vooral in leven en laten leven.
  Ik weet dat ik nogal fanatiek kan overkomen wanneer ik het heb over natuurlijke huid/lichaamsverzorging maar ik doe altijd mijn best niet veroordelend te zijn wanneer ik op mijn stokpaardje zit.
  Ik laat mij soms gewoon meeslepen en daarom begin ik er uit mijzelf niet over, om te voorkomen dat ik in mijn enthousiasme verkeerd over kom.
  En wanneer ik het idee heb, dat ik iemand heb gekwetst met uitspraken die ik heb gedaan, kom ik daar op terug en vraag ik na hoe ik overkwam en of ik niemand heb gekwetst.
  Zo ja, dan bied ik mijn excuses aan.
  Online Nederland Denim Antony Morato verkooppunten Collectie Sale rotterdam antony Jeans Heren Online Slim FitGrey Jc1lT3FK En zo hoort het ook.
  Ik vind het ronduit schokkend de reacties die je soms leest bij hele onschuldige artikelen op diverse blogs….
  In en in triest hoe mensen denken zomaar alles te moeten kunnen zeggen…

  T Combi shirts Kleding SGroen Dames Joma dWrCexBo
 5. Waar we dus weer zijn bij: Leven, en laten leven…

Copyright © 2019 NAOKISchoenenUitstekende Dames Lage InstappersSilber Prijs Gabor 2D9IHE

Naoki.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren. Je kunt deze accepteren of weigeren (bij weigeren kan de website niet alle content laden). Accepteer Afwijzen Meer informatie
Bestellen Outlet Kleding Tops Polo reiss WickerShorts goedkoop Tops Mint Heren Reiss reiss kwPn0O